Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Удари по греблі у Запоріжжі: яка задіяна шкода

Удари по греблі у Запоріжжі: яка задіяна шкода

Удари по греблі у Запоріжжі: яка задіяна шкода

Обстріл ГЕС у Запоріжжі 22 березня

У п’ятницю, 22 березня, російська армія здійснила масований обстріл Запоріжжя та Запорізького району. По Дніпровській ГЕС було два прямі влучення. Зараз у Запорізькій області працюють представники Міндовкілля, Державна екологічна інспекція України та Державне агентство водних ресурсів України.

Про це повідомляють у Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

Локалізацію наслідків обстрілу ДніпроГЕС та можливі подальших екологічних наслідків були обговорені під час координаційної наради.

На цей час ситуація на греблі контрольована, кажуть в Укргідроенерго. Загрози прориву греблі немає. Також наразі не фіксують витік нафтопродукту.

«За даними Держекоінспекції, орієнтовна шкода водним ресурсам склала 159 308 гривень. Триває обрахунок збитків, завданих засміченням грунтів та внаслідок викидів шкідливих речовин в атмосферне повітря. Всі розрахунки та матеріали будуть надані Міндовкіллю та правоохоронним органам», — кажуть в Міністерстві.

До ліквідації усіх наслідків російського обстрілу фахівці регулярно проводитимуть моніторинг якості води в річці Дніпро.

Нагадаємо, у Запоріжжі триває ліквідація наслідків масованої ракетної атаки, яка відбулась 22 березня.