Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Екологія » В одному з районів Запоріжжя відходи з каналізації нашкодили екології (ФОТО)

В одному з районів Запоріжжя відходи з каналізації нашкодили екології (ФОТО)

В одному з районів Запоріжжя відходи з каналізації нашкодили екології (ФОТО)

Фото: Держекоінспекція Південного округу

Мешканці Дніпровського району Запоріжжя поскаржилися на прорив каналізації. Екологи зафіксували, що відходи забруднили ґрунти на цій території.

Про це повідомили в Державній екологічній інспекції Південного округу.

В Дніпровському районі прорвало каналізацію. Запоріжці переймалися, що відходи наносять шкоду екології, адже поряд знаходиться річка Верхня Хортиця. Екологи не зафіксували шкоди водним ресурсам, проте забруднення знайшли в ґрунті.

“Встановлено псування земельних ресурсів внаслідок розливу зворотних вод по рельєфу місцевості орієнтовною площею 100 м2”, – пишуть інспектори.

Екологи звернулися до Водоканалу Запоріжжя з метою вирішення ситуації та стягнення штрафу у розмірі близько 1700 гривень. Проби ґрунту взяли на дослідження для встановлення нанесеної шкоди.

У Запоріжжі відходи каналізації стікали в ґрунт
Фото: Держекоінспекція Південного округу

Нагадаємо, що у Запоріжжі містяни поскаржилися на сміттєзвалище неподалік Запорізького дубу. Причетних притягнуть до відповідальності, адже екологи скерували лист до правоохоронних органів.