Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Матеріальну допомогу отримали 1300 запоріжців: хто має право на виплати

Матеріальну допомогу отримали 1300 запоріжців: хто має право на виплати

Матеріальну допомогу отримали 1300 запоріжців: хто має право на виплати

Ілюстративне фото

Кожного року Запорізькою міською радою приймається програма соціального захисту населення. Цільова допомога надається щорічно згідно з затвердженим планом.

Про це повідомили в мерії Запоріжжя.

Адресна цільова допомога надається деяким пільговим категоріям громадян, які перебувають на обліку у департаменті та у лікувальних закладах міста. Обов’язкова умова – проживання та реєстрація у Запоріжжі.

– Адресна цільова допомога налічує більше 30 видів та надається дітям та дорослим з особливими потребами, ветеранам війни, членам сімей загиблих військовослужбовців, захисникам і захисницям України. Адресна цільова допомога надається без особистого звернення громадян та направляється отримувачу або поштовим переказом або через відділення Ощадного банку. Інформація про направлення допомоги отримувачу приходить на телефон у вигляді СМС повідомлення, – зазначила начальник відділу надання адресної допомоги департаменту соціального захисту населення Запорізької міської ради Ірина Кравець.

За даними департаменту, у березні проведено чотири види цільових виплат. Допомогу у розмірі 2 тис. грн отримали:

  • 691 особа з порушенням зору I та II групи;
  • 212 дітей хворих на цукровий діабет;
  • 315 дітей з синдромом аутизм;
  • 67 дітей з онкологічними захворюваннями отримали допомогу у розмірі 15 тис.грн.

Всього у 2024 році планується охопити цільовою допомогою близько 7 тис.осіб.

Більш детальну інформацію щодо порядку виплати адресних цільових допомог можна отримати у відділі надання адресної допомоги за телефоном 095 027 00 15 або 063-160-50-16.

Нагадаємо, на сьогодні у Запоріжжі офіційно зареєстровано 220 тисяч переселенців. Для людей переглянуть процедуру надання виплат та іншої допомоги.