Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » “Вільні читають українською”: запоріжці можуть долучитися до всеукраїнської акції зі збору книжок

“Вільні читають українською”: запоріжці можуть долучитися до всеукраїнської акції зі збору книжок

“Вільні читають українською”: запоріжці можуть долучитися до всеукраїнської акції зі збору книжок

Фото: Запорізька обласна адміністрація

По всій Україні розпочинається проєкт “Вільні читають українською”. Він приурочений до 210 дня народження Тараса Шевченка та має поповнити літературою бібліотеки прифронтових громад.

Про це повідомили в Запорізькій обласній адміністрації.

Головна мета проєкту – поповнення бібліотечних фондів, створення мобільних бібліотечних куточків та формування книжкових поличок в укриттях та гуманітарних штабах. Акція буде діяти в семи областях України, зокрема й в Запорізькій.

За словами Уповноваженого із захисту державної мови Тараса Креміня, за час повномасштабного вторгнення росіяни знищили понад 180 мільйонів українських книжок.

На думку Тараса Креміня, така ініціатива має покращити психоемоційний стан людей, які знаходяться під щоденними обстрілами.

Книги будуть збирати всі охочі громадяни України. Передадуть їх до прифронтових громад, зокрема Запорізької області. Взяти участь можна, заповнивши форму за посиланням.


Нагадаємо, що понад 100 вчителів із Запоріжжя взяли участь в проєкті «Освітні посиденьки», де вони долучитися до груп підтримки з психологами та пройшли тренінги.