Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Освіта » Запорізькі вчителі долучилися до «Освітніх посиденьок»

Запорізькі вчителі долучилися до «Освітніх посиденьок»

Запорізькі вчителі долучилися до «Освітніх посиденьок»

Фото: Схід SOS

Понад 100 вчителів із Запоріжжя взяли участь в проєкті «Освітні посиденьки», де вони долучитися до груп підтримки з психологами та пройшли тренінги.

Про це повідомив благодійний фонд «Схід SOS» у пресрелізі.

Проєкт стартував у грудні 2023 року. “Освітні посиденьки” відбуваються двічі на тиждень. Цей проєкт покликаний посилити професійний розвиток активної спільноти, надати психоемоційну підтримку, гуртувати та підвищувати рівень компетентностей, аби відповідати умовам навчального процесу, особливо в умовах онлайн-навчання.

Більшість шкіл Запоріжжя та області працюють в онлайн-форматі внаслідок наближеності до фронту та напруженої безпекової ситуації. Не лише дітям, а й вчителям бракує спілкування, а також можливостей для розвитку та обміну досвідом. Теплі зустрічі в безпечному просторі «Затишно space» допомагають це надолужити.

«Підтримка вчителів, які знаходяться на прифронтових територіях, а також педагогів, чиї заклади знаходяться в умовах тимчасової окупації, допомагає поліпшити психологічний стан і заручитися підтримкою колег. Важливо пам’ятати, що у прифронті школи стали осередками громадської активності, де гуртується не лише спільнота освітян, а й місцеві. Саме викладачі часто першими зустрічають людей, які ховаються від обстрілів чи щойно втратили дім, а школи нині – це й пункти незламності, бомбосховища та центри психологічного розвантаження», – зазначила менеджерка освітніх програм Ксенія Синєокова.

Вчителі шкіл міста Запоріжжя та області можуть доєднатися до Telegram каналу «Освітні посиденьки» та слідкувати за анонсами тренінгів для освітян.


Ініціатива «Освітні посиденьки» є частиною проєкту «Підтримка постраждалих унаслідок війни вразливих груп населення та жителів віддалених територій України» та реалізується БФ «Схід SOS» за фінансової підтримки Європейського Союзу.