Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Економіка » Подорожчала картопля: які ціни на продукти в Запоріжжі (ТАБЛИЦЯ)

Подорожчала картопля: які ціни на продукти в Запоріжжі (ТАБЛИЦЯ)

Подорожчала картопля: які ціни на продукти в Запоріжжі (ТАБЛИЦЯ)

Ілюстративне фото

У Запоріжжі ціни на борошно, макарони та яйця порівняно з минулим роком стали меншими. Проте вартість деяких овочів зросла, фахівці пояснюють це зниженням пропозицій від фермерів.

Про це повідомили в Департаменті економічного розвитку міської ради.

Порівняно з минулим роком знизилися ціни на борошно, макарони, гречану крупу та соняшникову олію. Причина такого здешевлення продуктів – достатня кількість врожаю та падіння інфляції.

Ціни на продукти в Запоріжжі 2024
Скріншот з документу міської ради

Натомість ціни на вівсяну крупу, свинину, яловичину, курятину, молоко, вершкове масло, сметану, буряк та картоплю зросли. Такі коливання цін залежать від сезону та попиту серед фермерів.

В Департаменті пояснюють, що збільшення вартості хлібу пов’язано з витратами на виробництво.

“Основними причинами підвищення цін на хліб є зростання витрат на
основну та додаткову сировину (5%-8%), електроенергію (44%), паливномастильні матеріали (20%), а також підвищення рівня мінімальної заробітної плати (6%)”
, – йдеться в документі.

В той час аналітики зауважують, що виробництво в Україні функціонує стабільно та навіть зростає.


Раніше Inform.zp.ua писав, що з березня 2024 року запорізькі пенсіонери будуть отримувати підвищені пенсії. Додаткові кошти будуть складати від 100 до 1500 гривень, залежно від ситуації пенсіонера.