Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Економіка » Запорізьким пенсіонерам підвищать пенсії: скільки будуть отримувати

Запорізьким пенсіонерам підвищать пенсії: скільки будуть отримувати

Запорізьким пенсіонерам підвищать пенсії: скільки будуть отримувати

Ілюстративне фото

З березня 2024 року запорізькі пенсіонери будуть отримувати підвищені пенсії. Додаткові кошти будуть складати від 100 до 1500 гривень, залежно від ситуації пенсіонера.

Про це повідомили в Запорізькому обласному управлінні Пенсійного фонду України.

Понад 427 тисяч пенсіонерів Запоріжжя вже з березня цього року будуть отримувати підвищену пенсію. З 1 березня виплати були проіндексовані за коефіцієнтом 1,7 відсотка.

Проте Уряд встановив обмеження суми підвищення. Тому мінімальна надбавка становитиме сто гривень, а максимальна – півтори тисячі. Працівники Пенсійного фонду пояснюють, що підвищення передбачено для всіх громадян, крім тих, хто вийшов на пенсію у 2024 році.

Начальниця Запорізького обласного управління Пенсійного фонду України Світлана Жмурко каже, що станом на 2023 рік середній розмір пенсій в регіоні становив 5 578 гривень.

“Ми провели перерахунки, індексацію. У нас середній розмір пенсії зріс на 7,6 відсотків і на сьогодні становить 6001 гривня”, – каже пані Світлана.


Як писав раніше Inform.zp.ua, з березня для запоріжців відбудуться зміни в нарахування пенсій та виплат для внутрішньо переміщених осіб. Окрім того, традиційно Україна перейде на “літній час” в кінці місяця.