Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » “Судити суддю”: у Запорізькій області псевдосуддя співпрацює з окупантами

“Судити суддю”: у Запорізькій області псевдосуддя співпрацює з окупантами

“Судити суддю”: у Запорізькій області псевдосуддя співпрацює з окупантами

Ілюстративне фото

Адвокатка із тимчасово окупованого Мелітополя отримала від окупантів посаду судді. Підозрювана відкривала справи проти громадян, які мають проукраїнську позицію.

Про це повідомила Запорізька обласна прокуратура.

Раніше колаборантка працювала помічницею голови Мелітопольського міжрайонного суду Запорізької області. На час повномасштабного вторгнення жінка була діючим адвокатом України. Після окупації Мелітополю підозрювана добровільно пішла на співпрацю з росіянами.

У Запорізькій області будуть судити псевдосуддю
Фото: Запорізька обласна прокуратура

Окупанти запропонували жінці посаду судді в так званому судовому органі “Мелитопольский районний суд Запорожской области”. За даними слідства, підозрювана від імені рф та за їх законами судила громадян України.

Слідчі встановили, що колаборантка звинуватила жінку в активній проукраїнській позиції та відкрила відносно громадянки кримінальне провадження.

Слідство по справі псевдосудді продовжується, правоохоронці збирають докази. Жінці повідомили про підозру за ч. 7 ст. 111-1 КК України (колабораційна діяльність).


Нагадаємо, що житель Запоріжжя підозрюється в тому, що він привіз до Миколаєва продавати тротилові шашки, тротил, гранатомети та інші боєприпаси. Йому загрожує позбавлення волі на строк до семи років.