Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Афіша » Життя продовжується: куди піти у прифронтовому місті Запоріжжя

Життя продовжується: куди піти у прифронтовому місті Запоріжжя

Життя продовжується: куди піти у прифронтовому місті Запоріжжя

Колаж Inform.zp.ua

На цих вихідних у Запоріжжі відбудеться багато нових подій, які можна відвідати та приємно провести час. Зокрема деякі з них будуть присвячені дню пам’яті Тараса Шевченка.

Inform.zp.ua зібрав цікаві заходи, які ви могли пропустити.

Простір Сучасний хаб

Майже рік тому у Запоріжжі відкрився простір Сучасний хаб, який розташувався в Туристичному інформаційному центрі. В хабі щоденно з 9:00 до 18:00 проводять різноманітні майстер-класи, лекції, виставки, культурні та мистецькі заходи. 

  • 7 березня там відкрилася виставка “ТІЛО” мисткині Євгенії Григор’ян та культорологині Льони Радченко. Усі експонати в цьому проєкті виконані зі зліпків різних частин жіночого тіла, які зроблені з литого паперу, вугілля, акрилу та біоматеріалів.  У Запоріжжі виставка триватиме до 28 березня, вхід є вільним.

Як стверджує Євгенія Григор’ян, на цей проєкт її надихнули стосунки із власним тілом, а вже після цього до створення зліпків долучилися інші жінки.

“Так проєкт, що був задуманий як дослідження себе, став можливістю рефлексії для багатьох… Інколи можливість подивитися з іншого ракурсу змінює сприйняття”, – говорить авторка виставки.

  • Окрім мистецьких подій, в Сучасному хабі проходять творчі та освітні заходи, до яких також можна доєднатися. 9 березня о 12:00 відбудеться майстер-клас зі створення соєвої свічки з квітами. Сума входу становить 500 грн, у вартість входять усі матеріали, які будуть використані під час майстер-класу.
  • Також 9 березня о 14:00 можна приєднатися до вивчення англійської. Заняття буде присвячено Міжнародному дню боротьби за права жінок.

Щоб взяти участь в усіх заходах потрібно записатися за номером: 380 50 424 20 54.

Адреса: пр. Соборний, 151.

Заходи на честь Кобзаря

До ювілея “батька української нації” Тараса Шевченка, у Запоріжжі організовують декілька заходів, які будуть особливо цікаві місцевій молоді.

  • Вечірка SHEVCHENKO RAVE – це можливість відсвяткувати 210-річчя Кобзаря із користю для української армії, адже частину зібраних коштів спрямують на потреби 12-ї бригади НГУ “Азов”. Організатори заходу пропонують провести вечір разом із культурною спільнотою Запоріжжя, екоактивістами та іншими цікавими особистостями.

Дата: 9 березня о 16:00.

Адреса: вул. Сергія Серікова, 30 (креативна платформа “Млин”).

  • Вистава “Перепоvieдаки Шева Forever” – театральний спектакль, який може змінити ваш погляд на постать Тараса Шевченка.  Як зазначають організатори заходу, у багатьох людей знання про письменника здебільшого стереотипні.

“Що у школі нам розповідали про Шевченка? Кріпак, талановитий художник, революційний демократ, народний герой та видатний поет. З портретів та пам’ятників за нами суворо спостерігає пишновусий дідуган. Хіба Тарас Шевченко був саме таким? Аж ніяк!”.

Дата: 9-10 березня о 18:30 та 17 березня о 17:00.

Адреса: вул. Наукового містечка, 35 (о. Хортиця).

Довгоочікувані кінопрем’єри

  • 21 березня в кінотеатрах Запоріжжя відбудеться кінопрем’єра стрічки “Я, “Побєда” і Берлін”. Це екранізація однойменної повісті музиканта Кузьми Скрябіна. Події з життя артиста у комедійно-пригодницькому фільмі зобразила режисерка фільму Ольга Ряшина. 

Кінострічка відноситься до жанру роуд-муві, тому що більшість подій відбуваються у подорожі. За сюжетом герої вирушають до Берліна на старій “Побєді”, але з перших хвилин все йде не за планом. У ході пригод Кузьма та його друзі знаходять своє справжнє покликання.

"Я, "Побєда" і Берлін" фільм кінотетри Запоріжжя
  • Ще одна довгоочікувана кінопрем’єра відбулася 7 березня. У романтичній комедії “Смак свободи” режисера Олександра Березаня, показують кулінарні традиції України. У головних ролях відомі українські актори Ірма Вітовська, Ірина Кудашова, Томаш Собчак, Тетяна Малкова, Костянтин Темляк, Дмитро Суржиков, Римма Зюбіна, Павло Лі, Діана Кузьмінова, Віктор Стороженко та інші. 

У фільмі зображується історія дівчини Варі, яка переїжджає з маленького міста до Львова, щоб влаштуватися на роботу до елітного ресторану. На шляху до здійснення своєї мрії, дівчина знаходить книжку дослідниці старовинної української кухні Ольги Франко “Перша українська загально-практична кухня”, яка має допомогти Варі дійти до бажаної мети.

Авторка: Євгенія Казанцева


Нагадаємо, що у Запоріжжі шість кінотеатрів продовжують працювати та показувати новинки світового кіно. Розповідаємо, які прем’єри чекають на глядачів цього тижня.