Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Економіка » У запоріжців можуть заблокувати карткові перекази: кого це торкнеться

У запоріжців можуть заблокувати карткові перекази: кого це торкнеться

У запоріжців можуть заблокувати карткові перекази: кого це торкнеться

Ілюстративне фото

Нацбанк України розглядає можливість блокування деяких карткових переказів. Це рішення має зменшити обіг грошей через злочинні схеми.

Про це заявив голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в інтерв’ю “Укрінформу”.

“Обмеження не стосуватимуться 99% безготівкових операцій, які здійснюються кожним із нас щодня. Йдеться лише про певні аномальні операції, які використовуються торговцями наркотиками, нелегальними спиртом та тютюном, а також представниками нелегального грального бізнесу для здійснення протиправної діяльності. Це великі злочинні “бізнеси”, які намагаються залучити до своїх схем багатьох фізичних осіб”, – пояснює Гетманцев.

В приклад народний депутат наводить схему, коли злочинці беруть в “оренду” банківські карти в пенсіонерів. На цю картку надходять великі грошові суми від невідомих осіб, а потім людина передає ці кошти злочинцю та отримує певний відсоток.

Також Данило Гетманцев каже, що якщо людина пояснить, звідки в неї такі гроші, то картку розблокують.


Нагадаємо, що в Запорізькій області навчальні заклади надають безкоштовну вищу освіту за допомогою ваучерів на навчання. Отримати їх можна в центрах зайнятості.