Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Політика » Запорізькі строковики повернуться додому. Президент підписав указ

Запорізькі строковики повернуться додому. Президент підписав указ

Запорізькі строковики повернуться додому. Президент підписав указ

Фото: Генштаб ЗСУ

Вчора, 7 березня, Президент України підписав указ про демобілізацію строковиків. Повернутися додому військові зможуть у квітні-травні цього року.

Відповідний указ з’явився на сайті Президента України.

Згідно цього документу, військові, строк служби яких закінчився під час воєнного стану, будуть переведені в запас. Вже з квітня по травень захисники повернуться додому.

У своєму вечірньому зверненні Володимир Зеленський сказав:

“Зараз, на прохання військового командування, потрібно кілька тижнів на підготовчі процедури – на заміну людей з точки зору оборонних завдань, і з квітня строковики будуть направлені в запас. Знаю, що частина з них підписали контракт щодо служби в Силах оборони. Вдячний кожному”.


Як писав раніше Inform.zp.ua, Президент України подав до Верховної Ради законопроект про демобілізацію строковиків. 23 лютого його розглянули в Комітеті з нацбезпеки.