Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Політика » У Комітеті з нацбезпеки розглянули законопроект про демобілізацію: коли родини запорізьких військових побачать рідних

У Комітеті з нацбезпеки розглянули законопроект про демобілізацію: коли родини запорізьких військових побачать рідних

У Комітеті з нацбезпеки розглянули законопроект про демобілізацію: коли родини запорізьких військових побачать рідних

Скриншот: портал Верховної Ради України

Вчора Президент України подав до Верховної Ради законопроект про демобілізацію строковиків. Сьогодні його розглянули в Комітеті з нацбезпеки.

Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко та відповідний законопроект з’явився на сайті Верховної Ради.

“Комітет з нацбезпеки і оборони підтримав демобілізацію строковиків з доданням норми з мого альтернативного законопроекту про відстрочку від подальшої мобілізації в 12 місяців”, – пише Гончаренко.

Законопроектом пропонується звільняти від служби військових, які служать більше встановлених строків.

“Військовослужбовці строкової служби, строк яких закінчився під час дії воєнного стану та військову службу яких продовжено понад встановлені строки звільняються з військової служби в запас у строки, визначені Указом Президента України”.

Альтернативний законопроект про демобілізацію подав Олексій Гончаренко.

Він запропонував такі зміни:

  • Звільнення строковиків Указом Президента, не пізніше одного місяця з дня набрання чинності закону.
  • Відстрочка від мобілізації на один рік.

Саме з цього альтернативного проекту Комітет з нацбезпеки додав до закону пункт про відстрочку від мобілізації на 12 місяців.


Нагадаємо, що в Україні запровадять нові штрафи за шини, які не відповідають сезону та за перевищення швидкості. Це пов’язано зі збільшенням аварій на дорогах.