Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Транспорт » Нові штрафи за порушення ПДР: що треба знати запорізьким водіям

Нові штрафи за порушення ПДР: що треба знати запорізьким водіям

Нові штрафи за порушення ПДР: що треба знати запорізьким водіям

Ілюстраційне фото

В Україні запровадять нові штрафи за шини, які не відповідають сезону та за перевищення швидкості. Це пов’язано зі збільшенням аварій на дорогах.

Про це йдеться в проекті Закону про адміністративні правопорушення та Закону України “Про дорожній рух” від 20 лютого.

За експлуатацію водіями шин, які не відповідають стану доріг, передбачається штраф – 1700 грн. Повторне порушення – від 3400 до 8500 грн із позбавленням прав на 3-6 місяців.

Також в пояснювальні записці до законопроекту написано, що влада буде шукати шляхи вирішення питання з перевищенням швидкості водіями. Для цього на дорогах буде встановлено більше камер, які будуть фіксувати правопорушення.

Штраф за перевищення швидкості буде складати двадцять неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 340 грн.


Раніше ми писали, що Укрзалізниця отримує повідомлення від українців, які не встигають на свої потяги через польських активістів. Тому для них розробили можливість пересадки на інший потяг, без необхідності купувати новий квиток.