Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » 742-й день війни: яка ситуація у Запорізькій області

742-й день війни: яка ситуація у Запорізькій області

742-й день війни: яка ситуація у Запорізькій області

Фото: Генштаб ЗСУ

Розповідаємо, як пройшов 742-й день повномасштабного вторгнення Росії на територію України. Зібрано головні новини про війну за сьогодні, 6 березня.

На заході Запорізької області продовжують локальні наступальні операції, але змін на лінії фронту немає. Бойові дії тривали в Роботино і його околицях, особливо на східній і західній околицях села. Українським силам вдалося перекинути резерви в район Роботино й провести контратаки.

Також продовжується будівництво фортифікацій. На це вже виділили 1 млрд 300 млн грн. Це – рекордна сума, яку раніше ніхто і уявити собі не міг. Будівництво фортифікацій триває практично цілодобово. Щодо ситуації на Запорізькому напрямку, то ворог щодня атакує позиції українських військових – це буває від 5 разів за добу, закінчуючи 30 атаками.

Ситуація на тимчасово окупованій Запорізькій АЕС є небезпечною з огляду на велику кількість ядерного палива на її майданчику.

В окупованому Бердянську Запорізької області ліквідовано одну з організаторів псевдовиборів. У місті підірвали автівку пособниці окупантів, яка була членом виборчої комісії з правом вирішального голосу.

Сьогодні, 6 березня, у Нікополі Дніпропетровської області пролунав вибух. Російські окупанти під час обстрілу влучили в один з торговельних центрів міста. Наразі рятувальники приборкують пожежу. Інформація про поранених та загиблих уточнюється.