Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Освіта » В ЗОВА розповіли, як пройде тестування НМТ в Запорізькій області

В ЗОВА розповіли, як пройде тестування НМТ в Запорізькій області

В ЗОВА розповіли, як пройде тестування НМТ в Запорізькій області

Ілюстративне фото

У Запорізькій області вже третій рік поспіль тестування знань випускників шкіл проводитимуть в укриттях. Для них організують складання національного мільтипредметного тесту (НМТ), яким є обов’язковим для вступу до закладів вищої освіти.

Директорка Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Людмила Бухаріна розповіла, як проходитиме екзамен цьогоріч.

Тестування проходитиме під час двох сесій: основної (14 травня – 25 червня) та додаткової (11–19 липня). Для цього варто зареєструватися з 14 березня по 11 квітня включно (основна сесія) та з 10 по 15 травня включно (додаткова сесія).

“Запорізька область має позитивний досвід організації національного мультипредметного тесту. Вже 2 роки ми проводимо тестування виключно в укриттях. Наразі посилено працюємо над створенням необхідних безпекових та технічних умов для складання НМТ. Орієнтовна кількість випускників у 2024 році – 7 761 особа”, – розповіла директорка профільного Департаменту.

Кожен учасник/учасниця має виконати завдання із 4-х навчальних предметів, три з яких є обов’язковими (українська мова, математика та історія України), а один – на вибір із переліку (українська література, іноземна мова (англійська, німецька, французька, іспанська), біологія, хімія, фізика, географія).

Усі чотири предмети вступники складатимуть в один день у тимчасових екзаменаційних центрах, які також розгорнуть у деяких інших країнах. На виконання завдань з кожного абітурієнти матимуть по 60 хвилин. Процес тестування складається з двох блоків по 120 хвилин (по 2 предмети) з 20-хвилинною перервою між ними.

Інформацію про результати основних сесій НМТ за шкалою 100–200 балів буде розміщено в персональних кабінетах до 2 липня, додаткових сесій – до 26 липня.

Раніше Inform.zp.ua писав, як запорізька школярка готується до НМТ.