Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Гендиректор МАГАТЕ хоче зустрітися з Путіним: що буде із Запорізькою АЕС

Гендиректор МАГАТЕ хоче зустрітися з Путіним: що буде із Запорізькою АЕС

Гендиректор МАГАТЕ хоче зустрітися з Путіним: що буде із Запорізькою АЕС

Ілюстративне фото

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі завтра планує відвідати Москву. На зустрічі з президентом РФ будуть обговорювати роботу Запорізької АЕС.

Про це гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі повідомив сьогодні, 4 березня, під час пресконференції.

Головне питання зустрічі – робота Запорізької АЕС. За словами гендиректора МАГАТЕ є низка важливих моментів, які треба обговорити з Путіним.

“Для мене важливо мати змогу обговорити з ним деякі технічні моменти. Оскільки, я був на станції та обговорював деякі питання. І я хочу скласти враження щодо того, які в нього плани відносно ЗАЕС та мати можливість обговорити деякі важливі моменти”, – каже Рафаель Гроссі.

Гендиректор МАГАТЕ відвідував ЗАЕС, спілкувався з Президентом України та міністром енергетики. Проте нестабільна ситуація на станції залишає ряд питань, які треба обговорити з “іншою стороною”.

Гроссі наголосив, що під загрозою перебуває як фізична цілісність ЗАЕС, через військові дії поблизу, так і енергозабезпечення станції. Адже, з зовнішнього електропостачання функціонує лише одна з двох ліній.


Як ми писали раніше, гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі 7 лютого відвідав тимчасово окуповану Запорізьку АЕС. В той день також відбулась 16-та ротація команди МАГАТЕ.