Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » «Лінія фронту змінюється щодня»: військовий розповів про ситуацію на Запорізькому напрямку

«Лінія фронту змінюється щодня»: військовий розповів про ситуацію на Запорізькому напрямку

«Лінія фронту змінюється щодня»: військовий розповів про ситуацію на Запорізькому напрямку

Фото Inform.zp.ua

З початку наступу Збройних сил України ситуація на Запорізькому напрямку залишається складною. Українські військові щодня відбивають по кілька атак армії РФ.

Про це Inform.zp.ua розповів військовий Нацгвардії 15 бригади Кара-Даг Олег, який два роки знаходиться на Запорізькому напрямку.

«Лінія фронту змінюється щодня. Як гойдалки – трохи в одну сторону, трохи в іншу. Наразі триває війна дронів. Українським військовим наразі не вистачає саме дронів, щоб отримати перевагу на фронті. Дрони – це розхідний матеріал, вони виходять зі строю, ламаються, до них потрібні запчастини. Один дрон коштує 100 тис грн», – говорить військовий.

Кара-Даг
Фото Inform.zp.ua

На сьогодні окупанти наступають на Роботине та Вербове у Запорізькій області. За словами військового, на фронті рятують дрони та піхота.

«Там вижене поле, цілих будинків просто немає», – говорить військовий.

Кожного дня українські військові на Запорізькому напрямку відбивають по кілька атак – їх може бути три за ніч, буває три атаки – за добу.

«Загострення може бути під час фейкових виборів РФ, які росіяни планують провести на окупованій території України. Проте ніяких прогнозів робити неможливо», – говорить військовий.

На сьогодні українські військові стоять в обороні та не здають позицій.

Нагадаємо, 24 лютого розпочався 731 день повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Рівно два роки тому розпочалася велика війна, яка торкнулася кожної української родини. Напередодні Inform.zp.ua поспілкувався з запорізькими військовими, які згадали особистий початок війни та розповіли, на що очікувати запоріжцям далі.