Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Окупанти застосували хімічну зброю на Запорізькому напрямку, – ОСУВ “Таврія”

Окупанти застосували хімічну зброю на Запорізькому напрямку, – ОСУВ “Таврія”

Окупанти застосували хімічну зброю на Запорізькому напрямку, – ОСУВ “Таврія”

Окупанти. Ілюстративне фото

На Запорізькому напрямку окупаційні війська скинули боєприпаси із хімічною речовиною. Це зробили 9 разів за допомогою безпілотника.

Про це повідомив командувач ОСУВ “Таврія” Олександр Тарнавський.

“Росіяни здійснили одразу 9 скидів з БпЛА боєприпасів із хімічною речовиною, що, нагадаю, є порушенням Конвенції про заборону розробки, виробництва, накопичення, застосування хімічної зброї”, – зазначив він.

Також Тарнавський додав, що кількість авіаударів росіян послідовно скорочується. В операційній зоні ОСУВ “Таврія” за минулу добу опоненти завдали 14 авіаударів, відбулося 43 бойових зіткнень, 950 обстрілів та 90 ударів дронами-камікадзе.

Як писав раніше Inform.zp.ua, на Таврійському напрямку за останні дві доби ЗСУ взяли в полон 10 окупантів. Загалом за минулу добу в зоні ОСУВ “Таврія” ліквідували та поранили 336 російських військових.