Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Економіка » Технології » В Запоріжжі побудували магістральний водогін: як він виглядає (ФОТО)

В Запоріжжі побудували магістральний водогін: як він виглядає (ФОТО)

В Запоріжжі побудували магістральний водогін: як він виглядає (ФОТО)

Фото: Autostrada

Будівництво магістрального водогону почали з території Запоріжжя. Він протягнувся на ділянці «Запоріжжя-Томаківка-Марганець». Наразі водогін готовий до запуску.

Про це повідомила група компаній Autostrada.

Мережа протяжністю в майже 80 км включає в себе 6 насосних станцій, 46 камер для стравлення повітря, 47 камер для зливу води із системи, 16 камер для перемикання потоку води в системі, 3 камери лічильника, 1 камера для розподілення потоку води між мережами.

Як працюватиме новий водогін?

Забір води робитимуть із річки Дніпро в Запоріжжі й водогоном подаватимуть до міста Марганець на насосно-фільтрувальну станцію, де очищуватиметься і розходитиметься до споживачів вже існуючими мережами.

Наразі водогін вже готовий до запуску. Він поки що функціонуватиме завдяки дизельним генераторам, та надалі водогін забезпечать постійною напругою. Як тільки це відбудеться, жителі Дніпропетровщини (Марганецької, Мирівської, Широківської, Томаківської громад та міста Нікополя), місцевим лікарням, школам, дитсадкам отримають постійне водопостачання.

“Магістральний водогін є, без перебільшення, безпрецедентним масштабним проєктом і дуже важливим з огляду на гуманітарну катастрофу регіону внаслідок підриву греблі Каховської ГЕС”, – зазначають фахівці.

Спорудження об’єкта тривало протягом 7 місяців в режимі 24/7.

Як писав раніше Inform.zp.ua, у Вознесенівському районі Запоріжжя виявили незаконне звалище токсичних відходів. В центрі міста зберігали гуму для авто, пластмасу та нафтопродукти.