Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Переселенців у Запоріжжі очікують зміни у виплатах

Переселенців у Запоріжжі очікують зміни у виплатах

Переселенців у Запоріжжі очікують зміни у виплатах

Ілюстративне фото

У Запоріжжі почастішали випадки звернення містян у відділи прийому громадян. Передусім, це пов’язано зі змінами у виплатах внутрішньо переміщеним особам з 1 березня.

Про це повідомили в мерії Запоріжжя.

На сьогодні у Запоріжжі мають статус внутрішньо переміщеної особи 159 069 людей.

У січні 2024 року відбулися зміни в отриманні допомоги ВПО. Автоматично було подовжено та виплачено допомогу всім діючим отримувачам в січні 2024 року по лютий 2024 року (включно).

З березня 2024 року внутрішньо переміщених осіб знову очікують зміни у виплатах.

Автоматично без особистого звернення буде подовжено допомогу наступним категоріям населення:

  • особи пенсійного віку (пенсія у яких не перевищує 9444,00 грн);
  • особи з інвалідністю І та ІІ групи, діти з інвалідністю до 18 років;
  • діти-сироти, прийомні сім’ї.

За особистим зверненням буде призначено допомогу сім’ям, в яких:

  • здійснюється догляд за особами з інвалідністю І групи, тяжкохворими дітьми, дітьми з інвалідністю, похилими особами старше 80-ти років тощо;
  • є діти до 14 років, які навчаються;
  • багатодітним родини з дітьми до 18 років.

Також окремо буде призначено допомогу за особистим зверненням вагітним жінкам, малолітнім дітям та особам, які не мають права на пенсію.

Нагадаємо, голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров провів робочу зустріч з координаторкою з гуманітарних справ ООН  в Україні Деніз Браун. Окремий напрямок співпраці – інтеграція переселенців у громаду Запоріжжя.