Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Продуктові набори, виплати, працевлаштування: яку допомогу отримають переселенці у Запоріжжі

Продуктові набори, виплати, працевлаштування: яку допомогу отримають переселенці у Запоріжжі

Продуктові набори, виплати, працевлаштування: яку допомогу отримають переселенці у Запоріжжі

Іван Федоров

Голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров провів робочу зустріч з координаторкою з гуманітарних справ ООН  в Україні Деніз Браун. Окремий напрямок співпраці – інтеграція переселенців у громаду Запоріжжя.

Про це повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація.

«Опрацьовуємо комплексний пакет допомоги для переселенців, які мешкають в обласному центрі: продуктові набори, матеріальна підтримка, курси з перекваліфікації, працевлаштування. Маємо створити комфортні умови, щоб люди працювали і навчалися тут, а не вимушено поверталися в окупацію, – повідомив голова ЗОВА Іван Федоров.

Також учасники обговорили можливості спільного впровадження п’яти проектів для мешканців обласного центру і регіону: підземні школи, реабілітаційний центр, система вуличного відеомоніторингу, житло для переселенців, гуманітарна допомога для найбільш вразливих категорій громадян.

У 2023 році майже 650 тисяч мешканців Запорізької області, в тому числі понад 230 тисяч переселенців, отримали гуманітарну допомогу. До цієї місії долучились 185 міжнародних та громадських фондів. Спільна робота продовжиться і у 2024 році.

Нагадаємо, з 1 березня пенсії підвищать майже на 8%. Середня пенсія зросте до 5717 грн, тобто збільшиться на 322 грн. Рішення щодо третьої за час повномасштабної війни індексації ухвалили на засіданні уряду.