Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Колишнього начальника ДСНС у Запоріжжі та його спільників судитимуть: деталі

Колишнього начальника ДСНС у Запоріжжі та його спільників судитимуть: деталі

Колишнього начальника ДСНС у Запоріжжі та його спільників судитимуть: деталі

Фото: ДБР

Колишнього начальника аварійно-рятувального загону ДСНС у Запоріжжі та п’яти його спільників судитимуть за розкрадання пального. Своїми діями вони завдали збитків державі на понад 1,6 млн грн.

Про це повідомляє ДБР.

Правоохоронці завершили досудове розслідування, тож всі обвинувальні акти передали до суду.

Пальне, яке виділяла держава частинам ДСНС, було призначене для виїздів на ліквідації наслідків ракетних обстрілів, проведення розмінування, а також евакуації людей з прифронтових територій. Та підозрювані працівники ДСНС незаконно його списували та використовували для заправки приватних вантажівок, які належали фірмам, зареєстрованим на родичів посадовця ДСНС. На них працювали водіями підлеглі начальника рятувальної частини.

“Один з рятувальників виконував функції заправника «чорного палива» і постійно знаходився на території домоволодіння полковника. Розкрадання пального були настільки масштабними, що посадовцю довелось облаштувати міні-АЗС прямо на території власного маєтку”, – зазначають в ДБР.

За перші 9 місяців першого року війни посадовець ДСНС незаконно списав та вивів на свій «бізнес» 34 тисячі літрів пального на суму майже 1,2 млн грн. Рятувальники, які замість служби в аварійному загоні перевозили комерційні вантажі та займались заправкою, отримали безпідставно понад 400 тис. грн зарплатні з бюджету.

ДБР викрило цю схему та в червні 2023 року, Тоді начальнику аварійно-рятувального загону та п’яти іншим фігурантам справи повідомили про підозру. Посадовця спершу відсторонили від посади, а згодом й звільнили. Суд арештував його майно, серед якого нерухомість, автівки та банківські рахунки.

Його разом зі спільниками обвинувачують у привласненні майна шляхом зловживання службовим становищем. Організатор схеми також обвинувачується у службовій підробці офіційних документів, що спричинило тяжкі наслідки. Йому загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років.