Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Окупанти будують залізницю до Криму через Запорізьку область (ФОТО)

Окупанти будують залізницю до Криму через Запорізьку область (ФОТО)

Окупанти будують залізницю до Криму через Запорізьку область (ФОТО)

Схематичне зображення нової залізниці з Ростова у Крим, через ТОТ Півдня України, на основі моніторингу Центру журналістських розслідувань. Зеленим кольором позначено існуючі колії

На супутникових знімках за 25 лютого можна побачити, що росіяни готуються до будівництва залізниці через окуповані території Запорізької області. Цей шлях може з’єднати Ростов-на-Дону з Кримом.

Про це повідомили в Центрі журналістських розслідувань.

Окупанти анонсували будівництво так званої “Західної гілки” (Маріуполь – Бердянськ – Якимівка) у першому кварталі 2024 року. Зокрема, с. Осипенко Запорізької області, стане вузловою станцією.

Окупанти будують залізницю через Запорізьку область
Околиці селищ Трояни, Новопавлівка та Болгарка Бердянського р-ну. 25.02.2024 р. Джерело фото: супутник Sentinel-2. Колаж: investigator.org.ua

З цих “вузлів” на схід можуть тягнутися дві колії. Зокрема, друга колія буде проходити з полігону в Запорізькому районі вздовж узбережжя Азовського моря. Та має з’єднатися з морським портом Маріуполя.

За даними Центру журналістських розслідувань, Бердянськ планують з’єднати з Маріуполем залізницею у районі станції с. Трояни.

Окупанти будують залізницю через Запорізьку область
Майбутні вузлові станції залізничного коридору Росії в смт. Якимівка, Приазовське, та поблизу с. Воскресенка Мелітопольського р-ну. 25.02.2024 р. Джерело фото: супутник Sentinel-2. Колаж: investigator.org.ua

Від с. Трояни залізниця прямуватиме через с. Новопавлівка (Запорізька область) паралельно до берегової лінії Азовського моря. Звідки одна колія піде на Мелітополь, а інша – до Приазовського. На думку окупантів, такий маршрут є менш досяжним для ударів ЗСУ.

Приєднатися до вже існуючої гілки Мелітополь – Джанкой росіяни планують в районі с. Кирпичне.

“Варто зазначити, на вказаних ділянках не йдеться про укладання залізничного полотна. На даному етапі супутникові знімки фіксують лише підготовку, а саме, сліди від роботи важкої техніки з укладання земляних насипів, або розрівнювання грунту, де це потрібно”, – пишуть журналісти-розслідувачі.


Нагадаємо, що через тимчасово окуповані території Запорізької, Херсонської та Донецької областей та Крим росіяни почали будувати залізничну дорогу вздовж Азовского моря.