Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Передавав координати баз ЗСУ: у Запорізькій області винесли вирок колаборанту

Передавав координати баз ЗСУ: у Запорізькій області винесли вирок колаборанту

Передавав координати баз ЗСУ: у Запорізькій області винесли вирок колаборанту

Ілюстративне фото

Мешканець тимчасово окупованого Бердянська Запорізької області збирав та передавав окупантам інформацію про місцевих мешканців, які становлять загрозу для незаконної влади, а також громадян із проукраїнською позицією.

Про це повідомляє Жовтневий районний суд Запоріжжя.

Чоловік не тільки здавав бердянців окупаційній владі, але й підбурював брата передавати інформацію та координати розташування тренувальних баз ЗСУ.

Для експерименту брат підсудного передав штучно сформовані правоохоронцями координати. Російські військові випустили чотири ракети «Калібр» з акваторії Чорного моря та одну ракету з району південніше Бєлгорода РФ за отриманими координатами.

Справу розглядали на спеціальному засіданні без присутності фігуранта. Рішенням суду зрадника визнали винним за частиною 2 статті 111 «Державна зрада» Кримінального кодексу України та засудили до 15 років ув’язнення з конфіскацією усього майна.

Нагадаємо, 3200 ударів нанесли російські військові протягом тижня по містах та селах Запорізької області. 263 рази росіяни обстріляли 10 населених пунктів регіону минулої доби. Є загиблі та поранені.