Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Запорізька депутатка від “Слуги народу” отримала російське громадянство

Запорізька депутатка від “Слуги народу” отримала російське громадянство

Запорізька депутатка від “Слуги народу” отримала російське громадянство

Запорізька депутатка від “Слуги народу” Людмила Желєва

Депутатка Запорізької обласної ради від “Слуги народу” Людмила Желєва взяла участь в аграрній виставці в Дубаї. Там вона представила мелітопольстке підприємство як учасника від росії.

Про це йдеться в дописі “Європейська Солідарність Запоріжжя” у Facebook.

Мова йде про Мелітопольський олійноекстракційний завод. Власниками підприємства є Людмила Желєва з чоловіком Сергієм.

На міжнародній виставці в Дубаї побачили продукцію заводу з окупованого Мелітополя
Фото: Latifundist.com.

Попри проросійську діяльність Желєва юридично є досі депутаткою Запорізької обласної ради від “Слуги народу”. За два роки її так і не позбавили мандату.

Деталі розповів юрист, депутат Запорізької обласної ради від “Європейської Солідарності” Сергій Лишенко.

“Необхідно звернути увагу на позицію самої партії “Слуга народу”, тому що від Мелітополя було обрано двох депутатів – Сергія Селевича і Людмилу Желєву.

У 2020 році, коли “Слуги” намагалися узурпувати владу в обласній раді і проводили незаконні вибори, частина депутатів цьому почали чинити спротив“, – каже Сергій Лишенко.

За словами Лишенко, до депутата Сергія Селевича, який також вийшов з фракції, майже одразу було застосовано мандат. Депутат був відкликаний та відносно нього застосовані санкції.

“В той же час Желєва, яка фактично вчинила колаборантські дії, не відкликається, жодних дій щодо її відкликання не проводиться. До речі, як і щодо інших депутатів, яких підозрюють в колабораціонізмі, які залишились на окупованій території та продовжують співпрацю з ворогом по сьогоднішній день”, – наголошує Сергій Лишенко.


Нагадаємо, що на міжнародній виставці харчової промисловості в Дубаї побачили стенд з продукцією заводу з тимчасово окупованого Мелітополя.