Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Економіка » Запоріжці можуть отримати фінансову допомогу: як взяти участь у програмі

Запоріжці можуть отримати фінансову допомогу: як взяти участь у програмі

Запоріжці можуть отримати фінансову допомогу: як взяти участь у програмі

Ілюстративне фото

Мешканці Запорізької області можуть отримати фінансову допомогу для прийомних сімей, ДБСТ, опікунів та усиновлювачів. Загальна сума виплати становить 10 800 гривень.

Про це повідомляє Мінреінтеграції.

Хто може отримати допомогу

Фінансову допомогу можуть отримати: прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу (ДБСТ) й опікуни (піклувальники), до сімей яких протягом 2024 року були влаштовані діти віком до 18 років.

До переліку територій, де можна отримати цю допомогу увійшла Запорізька область.

Загальна сума виплати становить 10 800 гривень на одну дитину. Кошти виплачуються трьома платежами протягом 3 календарних місяців.

Також грошову допомогу можуть отримати сім’ї, що усиновили дитину або дітей в Україні у період з 1 вересня 2023 року до 31 грудня 2024 року.

У випадку усиновлення дитини з інвалідністю грошова допомога становить 14 400 гривень.

Як взяти участь в програмі

Прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу (ДБСТ) й опікуни мають зареєструватися за посиланням.

Для родин, які усиновили дитину окрема форма для реєстрації.


Нагадаємо, що для родин-переселенців, які опинились у ризику бідності, виділятимуть допомогу. Її призначатимуть на 6 місяців для певних категорій населення.