Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Встановили особи бойовиків особистої армії гауляйтера Запорізької області Євгена Балицького

Встановили особи бойовиків особистої армії гауляйтера Запорізької області Євгена Балицького

Встановили особи бойовиків особистої армії гауляйтера Запорізької області Євгена Балицького

Окупанти. Ілюстративне фото

Служба безпеки України встановила особи бойовиків “особистої армії” гауляйтера Запорізької області Євгена Балицького. Вони виконують завдання з особистої безпеки колаборанта.

Про це повідомила Запорізька обласна адміністрація з посиланням на СБУ.

Одним із бойовиків виявився мешканець тимчасово окупованої АР Крим. За даними слідства, фігурант у 2014 році приймав участь у захопленні адмінбудівель українського півострову.

З початком широкомасштабного вторгнення, підозрюваний переїхав до Мелітополя. Де згодом вступив до лав так званого “Добровольческого батальона имени П.А. Судоплатова”. Чоловік отримав посаду “командира роти”.

Фігурант здійснював набір складу “особистої армії” гауляйтера Балицького та проводив навчання з військової та вогневої підготовки.

Інший учасник цього угрупування, мешканець Мелітопольського району. Слідством встановлено, що він брав участь у бойових діях на Запорізькому напрямку.

“За даними досудового слідства незаконний воєнізований підрозділ був створений за вказівкою Балицького для особистої охорони та захисту його бізнес-інтересів”, – пише СБУ.

Угрупування займалось рекетом, захоплювало приватні підприємства та залякувало бізнесменів.

На підставі зібраних доказів, слідчі Служби безпеки заочно повідомили фігурантам про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

За добровільну участь у незаконному збройному формуванні окупантів їм загрожує покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.


Нагадаємо, що житель Запоріжжя хотів незаконно покинути Україну. Його та ще двох жителів Івано-Франківщини знайшли за кількасот метрів від українсько-угорського кордону.