Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » В ГУР пояснили, чому окупанти втримуватимуть Запорізьку область

В ГУР пояснили, чому окупанти втримуватимуть Запорізьку область

В ГУР пояснили, чому окупанти втримуватимуть Запорізьку область

российские военные. Фото илюстрационное.

Окупантам важливо утримати окуповані частини Запорізької та Херсонської областей й надалі. Їм необхідні ці території для сухопутного коридору до Криму.

Про це заявив представник ГУР Міноборони Вадим Скібіцький в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна”.

“Противник захопив частину Херсонської області, частину Запорізької, і вони їх будуть намагатися утримати, тому що їм необхідний сухопутний коридор до Криму, необхідна система логістики, яка йде через Крим, підвіз боєприпасів, техніки, особового складу на південний напрямок. Великі десантні кораблі ми знищуємо, вони вже нічого не возять. Якщо їх там залишилося 4 чи 5, вони теж будуть потоплені”, – зазначив Скібіцький.

Також для росіян важливо вийти, як мінімум, на адмінкордони Луганської області до виборів президента рф, що відбудуться в березні 2024 року.

“Задача у ворога – утримати під контролем території, які вони захопили. А утримання – це, значить, активна оборона або відкинути нас на ті позиції, з чого ми починали наші наступальні дії. І тут ми тоді розуміємо, наскільки важливо для нас мати резерви, наскільки важливо мати підтримку наших партнерів, розвивати своє виробництво. Тому що цей характер дій РФ з гучною назвою «наступи» передбачає затяжну війну. Війну на виснаження. І це противник зараз нам намагається нав’язати, жертвуючи величезною кількістю своїх людей”, – підкреслив представник ГУР.

Як писав раніше Inform.zp.ua, на Оріхівському напрямку армія росіян продовжує штурмувати позиції українських захисників, та вони не мають успіхів. Окупанти переміщуються не тільки малими групами, а й на квадроциклах.