Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » На фронті загинув запорізький науковець та дослідник Максим Штатський

На фронті загинув запорізький науковець та дослідник Максим Штатський

На фронті загинув запорізький науковець та дослідник Максим Штатський

Максим Штатський. Фото: особистий архів родини

На війні 12 лютого загинув запорізький науковець, дослідник історії менонітів Максим Штатський. У цивільному житті чоловік працював у Національному заповіднику “Хортиця”.

Про загибель Максима Штатського в соцмережах повідомила його дружина.

“Мовчання вбиває….Вже тиждень як ти мовчиш….Ти завжди дякував мені, тепер скажу я – Дякую за те що ти був! Безмежно! Подробиць немає і поки не буде…12.02.2024 року ти пішов від нас”, – написала в повідомленні Дарія Штатська.

Максим служив у складі 79-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ, побратими прозвали його “Історик”.

“Макс, ну як так то. Ти ж був кращим із нас. Я казав тобі що якби всі люди були як ти, то будь-яку утопію можна було б побудувати, і на Марсі б уже був Новий-Київ”, – написав у Facebook Євген Шевченко товариш Максима.


У 2010 році чоловік закінчив історичний факультет Запорізького національного університету. Працював науковим співробітником Національного заповідника “Хортиця”, досліджував історію німців-менонітів.

На фронті загинув запорізький науковець та дослідник Максим Штатський
Максим Штатський. Фото: особистий архів родини

Саме Максим Штатський у 2019 році очолив експедицію, в якій на Хортиці знайшли близько 300 фрагментів поховань менонітів. Знахідки відреставрували та в 2021 році відкрили Меморіал Хортицьких менонітів.


Ви можете допомогти родині загиблого військового:

  • 5375411408655855 (Monobank).
  • 5168752007913042 (ПриватБанк).