Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Родичку колаборанта з Мелітополя хочуть засудити до 12 років в’язниці

Родичку колаборанта з Мелітополя хочуть засудити до 12 років в’язниці

Родичку колаборанта з Мелітополя хочуть засудити до 12 років в’язниці

Мелитополь. Фото: depositphotos

Колишня юрисконсультка одного з мелітопольських підприємств активно пропагує “рускій мір” та дискредитує українську владу після окупації Мелітополя.

Правоохоронці зібрали докази її колабораційної діяльності. Підозрюваній загрожує до дванадцяти років позбавлення волі.

У квітні 2022 року 36-річна жінка добровільно обійняла посаду «руководителя Управления информации и пресс-службы временно исполняющего обязанности губернатора Запорожской области». Зазначимо, що вона також є родичкою очільника окупаційної адміністрації.

“Жінка активно займалась ворожою пропагандою на окупованій території, організовувала заходи політичного характеру та дитячі свята. Свою інформаційну діяльність вона здійснювала із залученням російських медіа та за допомогою соціальних мереж. Колаборантка записувала відеозвернення стосовно вірогідного замаху на її життя, дискредитувала українські ЗМІ та закликала громадян не довіряти опублікованій у них інформації”, – зазначили в Нацполіції Запорізької області.

Також фігурантка сприяла роботі кореспондентів рф, які брали інтерв’ю у місцевих мешканців про нібито покращення життя після «звільнення».

Крім того, зрадниця у серпні 2023 року була учасницею освітнього федерального проєкту «Мастерская новых медиа», організованого в Ростові-на-Дону за підтримки уряду росії, про що отримала відповідний сертифікат.

Їй загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.