Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » На Запоріжжі начальника виправної колонії підозрюють у державній зраді (ФОТО)

На Запоріжжі начальника виправної колонії підозрюють у державній зраді (ФОТО)

На Запоріжжі начальника виправної колонії підозрюють у державній зраді (ФОТО)

Ілюстративне фото

Слідчі встановили, що начальник виправної колонії в Запорізькій області пішов на співпрацю з окупантами. Він агітував своїх колег також підтримувати окупаційну владу.

Про це повідомила Запорізька обласна прокуратура.

За даними слідства, начальник виправної колонії залишився в окупованому селищі Веселе Мелітопольського району. У березні 2022 року він погодився на пропозицію окупантів та добровільно очолив окупаційний правоохоронний орган.

На Запоріжжі начальника виправної колонії підозрюють у державній зраді
Фото: Запорізька обласна прокуратура

На посаді начальника він підтримував політику окупаційної влади на захопленій території Запорізької області. Слідство встановило, що підозрюваний також схиляв до державної зради співробітників установи. Окрім колег під його агітаційну роботу потрапило й місцевого населення.

Прокуратура повідомила чоловіку підозру в державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від десяти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади.


Нагадаємо, що в одній з лікарень Запоріжжя троє працівниць медзакладу допомагали ухилянтям виготовляти фіктивні документи про наявність інвалідності за грошову винагороду.