Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » В лікарні Запоріжжя оформлювали фіктивну інвалідність для ухилянтів

В лікарні Запоріжжя оформлювали фіктивну інвалідність для ухилянтів

В лікарні Запоріжжя оформлювали фіктивну інвалідність для ухилянтів

В одній з лікарень Запоріжжя троє працівниць медзакладу допомагали ухилянтям виготовляти фіктивні документи про наявність інвалідності за грошову винагороду.

Злочинному угруповуванню повідомили про підозру у Запорізькій обласній прокуратурі.

За даними слідства, працівниця лікарсько-консультативної комісії однієї з лікарень обласного центру розробила та впровадила алгоритм виготовлення фіктивних документів про наявність інвалідності. До злочинної діяльності залучила ще двох працівниць цього медзакладу.

“Підозрювані діяли за чітко розподіленими ролями. Організаторка угруповання забезпечувала оформлення через МСЕК відповідних медичних висновків. Інші учасниці злочинної схеми підшукували бажаючих отримати такі послуги, а також виконували іншу технічну роботу з виготовлення документів про встановлення групи інвалідності”, – зазначають в прокуратурі.

За свої послуги медпрацівниці з ухилянтів брали до 200 тисяч грн. Організаторку злочинної групи викрили правоохоронці після отримання чергової винагороди в сумі 193 тис. грн.