Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Економіка » Технології » Коли військові на Запорізькому напрямку отримають дрони українського виробництва

Коли військові на Запорізькому напрямку отримають дрони українського виробництва

Коли військові на Запорізькому напрямку отримають дрони українського виробництва

Ілюстративне фото

За кілька місяців Сили оборони отримають сотні дронів-камікадзе, що були розроблені в Україні. Українські безпілотники є аналогами російських дронів “Ланцет”.

Про це повідомив міністр цифровізації Михайло Федоров.

“Кілька днів тому ми тестували вироби по типу Ланцет. Було чотири компанії, і два пройшли успішно. Був дощ, сніг, вітер, і в цих умовах два потрапили в ціль. Один не злетів, бо не хотів втрачати борт, а четвертий не зміг, бо була проблема з камерою”, – розказав він.

Федоров не розповів, коли ці дрони підуть в серію, але за його оцінкою, це питання кількох місяців.

“До тисяч важко дійти, але сотні можна виробляти через кілька місяців”, – сказав він.

Дрони такого проектування керуються по відео, що дозволяє наводити та корегувати рух під час ураження.

Окрім цього, вони мають функцію захоплення цілі, що дозволяє в останні 300-500 метрів перед враженням цілі наводитись на неї без прямого звʼязку з дроном.


Нагадаємо, що вчора окупаційні війська пішли в наступ на Запорізькому напрямку. Проте українські військові відбили спробу окупантів та ліквідували 70 росіян.