Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Міжнародні перевезення: поліція Запоріжжя нагадує як не потрапити на гачок шахраїв

Міжнародні перевезення: поліція Запоріжжя нагадує як не потрапити на гачок шахраїв

Міжнародні перевезення: поліція Запоріжжя нагадує як не потрапити на гачок шахраїв

Поліція

З початком повномасштабного вторгнення аферисти відкрили нове «вікно можливостей» легкого заробітку. На тлі збройної агресії запоріжці готові віддати останні кошти, щоб врятувати своє життя та переїхати до більш безпечних місць. Користуючись цим, зловмисники виманюють заощадження довірливих людей.

Про це повідомили у Головному управлінні Національної поліції у Запорізькій області.

Цього тижня за допомогою до правоохоронців звернулись 66 громадян, які стали жертвами різних афер. Серед найпоширеніших схем – допомога від держави та міжнародних організацій, онлайн шопінг, «товариш просить у борг».

Крім того, останнім часом в Інтернеті з’являються фейкові оголошення про пасажирські перевезення. Лише минулої доби за такою схемою на гачок шахраїв потрапили четверо запоріжан.

Так, 16 лютого до відділу № 4 (Комунарський) Запорізького райуправління поліції надійшла заява від 52-річної жінки про те, що вона стала жертвою інтернет-злодіїв. Правоохоронці встановили, що у соціальній мережі громадянка опублікувала оголошення про пошук перевізника за маршрутом «Запоріжжя-Хорватія». Через декілька хвилин їй надійшло повідомлення з пропозицією міжнародного перевезення.

Під час спілкування незнайомець повідомив, що вартість послуги коштуватиме 3350 гривень та як підтвердження законності своєї діяльності надіслав фото паспорту і транспортного засобу, на якому буде здійснюватися поїздка. Згодом запоріжанка перерахувала зазначену суму на вказаний чоловіком банківський рахунок. Після цього псевдоперевізник перестав виходити на зв’язок.

Поліція Запоріжжя нагадує як уберегтися від аферистів: купуйте квитки лише на офіційних онлайн-ресурсах; не оплачуйте послуги авансом, спробуйте домовитися про фактичний розрахунок; не перераховуйте кошти, якщо не маєте впевненості, куди вони підуть.

Нагадаємо, на Запорізькому напрямку ситуація залишається стабільною. Загрози наступу на Запоріжжя немає, хоч на лінії фронту в області й знаходиться значне угруповання росіян.