Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Українська армія вийшла з Авдіївки: що відомо

Українська армія вийшла з Авдіївки: що відомо

Українська армія вийшла з Авдіївки: що відомо

Фото 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади

Сили оборони вийшли з Авдіївки Донецької області з метою уникнення оточення та збереження життя українських військовослужбовців.

Цю інформацію офіційно підтвердив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

За його словами, він, аналізуючи оперативну обстановку на фронті, ухвалив рішення про вихід українських військовослужбовців з Авдіївки. Олександр Сирський наголосив, що підрозділи Сил оборони після передислокації займуть оборону на більш вигідних рубежах.

Головнокомандувач ЗСУ зазначив, що українські військовослужбовці зробили усе можливе для знищення росіян в Авдіївці, які зазнали катастрофічних втрат у боях за місто Донецької області.

“Виходячи з оперативної обстановки, яка склалася довкола Авдіївки, з метою уникнення оточення та збереження життя і здоров’я військовослужбовців, прийняв рішення про виведення наших підрозділів з міста й переходу до оборони на більш вигідних рубежах. Вживаємо заходів для стабілізації обстановки та утримання займаних позицій.Життя військовослужбовців — найвища цінність. Авдіївку ми все одно повернемо”, – йдеться у дописі Олександра Сирського.

Командування 3-ї ОШБр підтвердило, що бійці бригади також відходять на інші рубежі на Авдіївському напрямку. За словами командира Андрія Білецького, росіяни мали кількісну перевагу в особовому складі, техніці та боєприпасах.

“Дякую бійцям за гідний бій, який дали ворогу в Авдіївці, в умовах тотальної кількісної переваги росіян у живій силі, в техніці, у снарядах. Зробили все, і навіть більше. Дякую за стійкість кожному. Відходимо на підготовлені позиції, щоб повернутися і завдати ще сильнішого удару. Дякую командуванню за виважене рішення. Бій триває”, – прокоментував Андрій Білецький.

Командувач ОСУВ “Таврія” Олександр Тарнавський уточнив, що росіяни атакували українські позиції в Авдіївці та наступали по трупах своїх побратимів. Ба більше, ворог мав десятикратну перевагу у снарядах, а особовий склад Сил оборони змушений був тримати оборону міста під постійним бомбардуванням.

“У ситуації, коли ворог наступає по трупах своїх же солдатів із перевагою снарядів десять до одного, під постійними бомбардуваннями — це єдине правильне рішення вийти з міста. Оточення не допущено, особовий склад виведено, наші воїни зайняли оборону на визначених рубежах”, – наголосив бригадний генерал ЗСУ.

Нагадаємо, на Запорізькому напрямку ситуація залишається стабільною. Загрози наступу на Запоріжжя немає, хоч на лінії фронту в області й знаходиться значне угруповання росіян.