Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Запорізький голова суду загинув на війні: йому просять присвоїти звання Героя України

Запорізький голова суду загинув на війні: йому просять присвоїти звання Героя України

Запорізький голова суду загинув на війні: йому просять присвоїти звання Героя України

Голова Веселівського районного суду Запорізької області Анатолій Нагорний пішов на війну після початку вторгнення. В листопаді 2023 року він загинув під час виконання бойового завдання. Його дружина просить президента України присвоїти звання Героя України (посмертно).

На сайті Офісу президента з’явилася відповідна петиція.

Анатолій Нагорний був головою Веселівського районного суду Запорізької області, працював суддею 20 років. Після повномасштабного вторгнення росії його відрядили до Жовтневого районного суду Дніпра.

Мав бронь, але пішов добровольцем у Гвардію наступу “Сталевий кордон”. Після проходження початкового навчання у Центрі підготовки був призначений інспектором прикордонної служби 2 категорії- навідник- оператор 2 відділення інспекторів прикордонної служби третьої прикордонної в/ч 1551.

“16 листопада 2023 року Анатолій загинув у с.Сергіївка Луганської області у прямому зіткненні з ворогом,отримавши вибухову травму, несумісну з життям. Після зачистки лісополоси ЗСУ захопили позиції ворога і закріпились. Але русня почала відбивати ці позиції.Їх треба було утримати.Бійців не вистачало. Анатолій,працюючи навідником,не повинен був іти в окопи. Але він командиру сказав:”Тоді чому я тут?” Мій чоловік до кінця виконав свій професійний і моральний обов’язок. Анатолій був людиною,для якої Україна та її незалежність були понад усе.Він порядна,чесна особистість,професіонал своєї справи,люблячий чоловік,батько та дідусь. Анатолій Олександрович- справжній Герой”, – пише його дружина в петиції.

Станом на 16 лютого під петицією зібрали 12 562 голоси з 25 000 необхідних. До кінця збору підписів залишилося 80 днів.