Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Транспорт » У Запоріжжі перевірили маршрутки через скарги на водіїв: подробиці (ФОТО)

У Запоріжжі перевірили маршрутки через скарги на водіїв: подробиці (ФОТО)

У Запоріжжі перевірили маршрутки через скарги на водіїв: подробиці (ФОТО)

Фото: Запорізька міська рада

Міська комісія з питань обслуговування автобусних маршрутів перевірила маршрутні таксі після скарг запоріжців на неввічливу поведінку водіїв та порушення прав пасажирів.

Про це повідомили в пресслужбі Запорізької міської ради.

Спеціалісти перевіряли, зокрема, маршрут № 62, який курсує від зупинки «ПК ЗАлК» через проспект Соборний і до Південного мікрорайону.

Маршрутників зупиняли на одній з початкових зупинок під час посадки/висадки пасажирів. Увагу зокрема звертали на «класність» транспортних засобів та прецеденти відмови у пільговому перевезенні – для цього один з членів комісії слідував за маршрутом разом з водієм. Також документи: графік роботи маршруту, наявність водійського посвідчення у водія, Ліцензії, Договору про надання послуг з перевезення пасажирів, свідоцтва про Державну реєстрацію транспортного засобу та інші.

Перевірки пов’язані з інцидентом, коли водій маршрутного таксі відмовив у законному праві пільговому проїзді. Також скарги від запоріжців надходять через технічний стан транспортних засобів.

Чимало пасажирів також скаржаться на нецензурну лексику й паління у салоні, а також на порушення графіку маршрутів. У зимову пору року, ввечері, повертаючись з роботи додому людям доводиться довго чекати прибуття маршрутки, аби дістатися з одного району міста в інший.

За підсумками рейду складається Акт про здійснення перевірки. Про виявлені порушення члени комісії повідомляють управлінню з питань транспортного забезпечення та зв’язку, а також департаменту правового забезпечення. У випадку відсутності реагування, повторних порушень, або ж невиконання перевізником умов щодо їх усунення – департамент правового забезпечення, або ж управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку мають право порушити перед виконавчим комітетом питання про дострокове розірвання договорів про надання послуг з перевезення пасажирів.

Як писав раніше Inform.zp.ua, перевірки запровадять після інциденту на маршруті № 49, коли водій маршрутного таксі відмовив жінці з інвалідністю у пільговому проїзді та згодився її везти лише після втручання інших пасажирів.