Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Будуть судити міністра-колаборанта з Мелітополя: що відомо

Будуть судити міністра-колаборанта з Мелітополя: що відомо

Будуть судити міністра-колаборанта з Мелітополя: що відомо

Ілюстративне фото

СБУ повідомили про підозру жителю Луганська, який обійняв посаду так званого “міністра по тарифам і ціновому врегулюванню Запорізької області”. Користуючись своїм службовим становищем, він виконував вказівки окупантів.

Про це повідомили в ЗОВА з посиланням на СБУ.

За даними слідства, за наказом “посадовця” на тимчасово окупованих територіях була проведена адаптація нормативно-правових актів відповідно до законодавства РФ у сфері нарахування тарифів на житлово-комунальні послуги.

Правоохоронці встановили, що чоловік є жителем Луганська – голова однієї із профспілок “ЛНР”. У 2014 році він пішов на співпрацю з росіянами та вступив до кремлівської партії “Единая Россия”.

З початком широкомасштабного вторгнення, фігурант переїхав до Мелітополя, а вже у вересні 2022 року представники кремля призначили його виконуючим обов’язки очільника “Міністерства по тарифам і ціновому врегулюванню”.

Наразі фігуранту повідомили про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Тривають комплексні заходи для притягнення чоловіка до відповідальності за злочини проти України.


Раніше ми писали, що стали відомі ще 11 колаборантів, які вступили до створеного росіянами «головного управління мвс рф Запорізької області». Служба безпеки України повідомила їм про підозру в колабораціонізмі.