Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Економіка » Бізнес » У Запоріжжі алюмінієвий комбінат можуть виставити на продаж: що відомо

У Запоріжжі алюмінієвий комбінат можуть виставити на продаж: що відомо

У Запоріжжі алюмінієвий комбінат можуть виставити на продаж: що відомо

Запорізький алюмінієвий комбінат

Минулого року Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат перейшов під управління Фонду держмайна. Але тепер є плани щодо приватизації підприємства.

Про це повідомив очільник Запорізької ОВА Іван Федоров.

Сьогодні Іван Федоров відвідав Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат.

“Раніше ЗАлК був єдиним виробником первинного алюмінію в Україні. Проте у 2000-х нові власники – російські монополісти – зробили все, щоб вбити потужності комбінату”, – каже очільник ЗОВА.

Минулого року підприємство передали під управління Фонду держмайна. За словами Федорова, для розвитку комбінату потрібні інвестиції. Тому в планах Фонду держмайна – виставити комбінат на приватизацію і передати новому інвестору.


Як ми писали раніше, сьогодні відбулася нарада ЗОВА з антишахедним батальйоном на Запорізькому напрямку. В планах – передати захисникам мобільний штаб для відстеження безпілотників.