Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Освіта » Запорізькі студенти можуть отримати відстрочку від армії: хто підпадає під це рішення

Запорізькі студенти можуть отримати відстрочку від армії: хто підпадає під це рішення

Запорізькі студенти можуть отримати відстрочку від армії: хто підпадає під це рішення

ЗСУ. Фото: Генштаб ЗСУ

Сьогодні у Верховній Раді розглядали можливість відстрочки для аспірантів-контрактників. Адже положення нового законопроєкту про мобілізацію суперечать закону “Про вищу освіту”.

Про це повідомив голова Комітету ВР з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак.

“Комітет Верховної Ради України з питань освіти і науки своїм рішенням рекомендував виключити норму про аспірантів-котрактників з тексту проголосованого в першому читанні проекту закону 10449 щодо мобілізації”, – пише Бабак.

Також заступниця голови фракції “Слуга Народу”, народний депутат України, голова підкомітету з питань вищої освіти Юлія Гришина розповіла про правки, які подали до законопроєкту.

Подали такі правки:

  • правка щодо скасування норми про позбавлення аспірантів-контрактників права на відстрочку.
  • розширення переліку освітян, які мають відстрочку, педагогічними працівниками.

Також розглядаються зміни на майбутнє:

  • додати працівників дошкільної освіти в перелік тих, хто отримує відстрочку.
  • надавати відстрочку для людей, які отримують не першу (другу/третю тощо) вищу освіту за окремими гостродефіцитними спеціальностями, що важливі для підтримки обороноздатності держави. Перелік спеціальностей мав би визначати Кабмін.

Раніше Юлія Гришина писала, що положення нового законопроєкту про мобілізацію суперечать закону “Про вищу освіту”.


Нагадаємо, російська пропаганда активно поширює інформацію, що мобілізація в Україні торкнеться жінок та підлітків. Проте подібна інформація – фейк.