Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Декларація 2024: які статки мають показати запоріжці

Декларація 2024: які статки мають показати запоріжці

Декларація 2024: які статки мають показати запоріжці

Ілюстративне фото

У Запоріжжі з 1 січня розпочалась кампанія щорічного декларування доходів громадян, одержаних у 2023 році. Запоріжцям нагадують, які доходи вони мають показати та як це зробити.

Про це повідомили в мерії Запоріжжя.

Річну податкову декларацію про майновий стан і доходи повинні подати громадяни, які протягом звітного року отримували:

  • доходи від інших фізичних осіб, не зареєстрованих як самозайняті особи (спадщина, подарунки, доходи від надання в оренду рухомого/нерухомого майна іншій фізичній особі, надання інших послуг/робіт, продажу/обміну майна);
  • іноземні доходи;
  • доходи, які не підлягали оподаткуванню при виплаті, але які не звільнені від оподаткування (суми заборгованості, за якими минув строк позивної давності; нецільова благодійна допомога понад установленої норми; додаткове благо).

Подати декларацію про майновий стан і доходи можна особисто або уповноваженою особою, надіслати поштою з повідомленням про вручення та описом вкладення, в електронній формі.  

Запоріжцям радять не зволікати з поданням декларації та не залишати це на останній день визначеного терміну. У разі виникнення питань щодо заповнення декларації чи інших питань містяни можуть звернутись безпосередньо до податкової інспекцій за місцем реєстрації.

Нагадаємо, як писав раніше Inform.zp.ua, військовий Ігор Дейнега родом з Дніпрорудного Запорізької області пішов на фронт з початком повномасштабного вторгнення. Він загинув у вересні 2023 року під час обстрілу в Бахмутському районі. Сім’я захисника просить президента України присвоїти йому звання Героя України (посмертно).