Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Рятував життя товаришів: запорізького 18-річного військового нагородив президент України

Рятував життя товаришів: запорізького 18-річного військового нагородив президент України

Рятував життя товаришів: запорізького 18-річного військового нагородив президент України

Фото: Добробат

Запорізького 18-річного військового Антона Мартиненка нагородив президент Володимир Зеленський державною нагородою – медаллю «За військову службу Україні». Хлопець втратив ногу, допомагаючи побратимам.

Про це повідомили у соцмережах Добровольчий будівельний батальон, волонтером якого був Антон Мартиненко.

Зеленський відвідав у лікарні пораненого бійця і вручив йому державну нагороду – медаль «За військову службу Україні».

Антон вступив до лав 132 -го окремого розвідувального батальйону десантно-штурмових військ наприкінці березня минулого року. А вже у грудні стався бій, під час якого юнак втратив ногу, допомагаючи побратимам.

Під час нічного бойового зіткнення двоє товаришів Антона дістали поранення, один з них – важке. Хлопець затягнув поранених у бліндаж і почав надавати першу медичну допомогу, поки ще один боєць прикривав їх ззовні. Бій тривав усю ніч, росіяни не зупиняли спроби штурму й намагалися взяти наших у кільце, однак мужнім хлопцям вдалося протриматися, поки не підійшла підмога. А під час евакуації поранених налетіли ворожі дрони, закидавши бійців вибухівкою. Втрату ноги Антон усвідомив одразу, йому довелося сховатися у бліндажі й надавати самому собі першу допомогу. Попри нестерпний біль, він наказав собі повзти, що зрештою дозволило йому врятувати життя.

Як писав раніше Inform.zp.ua, Володимир Зеленський відвідав передові позиції українських захисників у Запорізькій області. Також Президент провів нараду щодо безпекової ситуації в Запорізькій області.