Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запоріжжі пропонують продати на аукціоні пам’ятник Леніну

У Запоріжжі пропонують продати на аукціоні пам’ятник Леніну

У Запоріжжі пропонують продати на аукціоні пам’ятник Леніну

Скульптура Леніна

У березні 2016 року у Запоріжжі демонтували пам’ятник Леніну. З того часу бронзова скульптура зберігається на території КП «Водоканал». У Запоріжжі пропонують скульптуру продати.

Відповідну петицію військовослужбовець Іван Мінченко зареєстрував на платформі місцевих петицій.

Іван Мінченко пропонує продати пам’ятник з аукціону, а кошти від продажу спрямувати на фінансування програми підтримки обороноздатності у місті Запоріжжі.

«Відповідно до архівної документації від 1961 року вага конструкції становить 19,850 тони бронзи, що на сьогодні становить приблизно 10-15 мільйонів грн в залежності від марки бронзи», – пише автор петиції.

Нагадаємо, у 2023 році у Запоріжжі було відремонтовано 39 найпростіших укриттів, розташованих у закладах загальної середньої освіти. Одне з них – у Запорізькому академічному ліцеї № 34.