Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Вимагали гроші у вдови військового: у Запоріжжі поліцейські затримали зловмисників

Вимагали гроші у вдови військового: у Запоріжжі поліцейські затримали зловмисників

Вимагали гроші у вдови військового: у Запоріжжі поліцейські затримали зловмисників

Фото Нацполіціїї у Запорізькій області

Погрожуючи насильством, зловмисники намагались отримати від запоріжанки повернення неіснуючих боргів її загиблого чоловіка. Правоохоронці задокументували злочинні дії фігурантів та затримали їх «на гарячому». За скоєне вимагачам загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Про це повідомили у Головному управлінні Нацполіції у Запорізькій області.

Влітку минулого року двоє місцевих чоловіків, 48 та 64 років, дізнались про загибель знайомого військовослужбовця. Після цього на підставі надуманих боргових зобов’язань вони стали вимагати частину грошових коштів, які отримала вдова полеглого героя як матеріальну допомогу від держави.

Психологічний тиск та погрози фізичним насильством шляхом численних телефонних дзвінків, неприємних повідомлень та «подарунків» у вигляді траурних вінків – такі методи злочинці застосовували у відношенні жінки. Аби ще більше заплутати та залякати жертву до вигаданої «схеми» незаконного збагачення вони залучили ще одного 40-річного поплічника. Він повідомив, що загиблий заборгував гроші ще і йому, та запропонував потерпілій вирішити питання з вимагачами за 10000 доларів США. Тоді запоріжанка звернулась за допомогою до правоохоронців.

Слідчі Запорізького райуправління поліції під оперативним супроводом працівників УСБУ в області затримали «на гарячому» трьох фігурантів після отримання ними 150 000 гривень від потерпілої.

Цього ж дня правоохоронці провели дев’ять санкціонованих обшуків за місцями проживання фігурантів та у їхніх транспортних засобах. У результаті обшукових заходів вилучені речові докази.

Затриманим особам на підставі статті 208 Кримінального процесуального кодексу Україні слідчі за процесуального керівництва Дніпровської окружної прокуратури повідомили про підозру. Дії зловмисників кваліфіковані за ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. На цей час відносно двох старших підозрюваних обрані запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, а їхньому поплічнику – цілодобовий домашній арешт. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, війна забрала життя мешканця Новомосковська Дмитра Малинець, який загинув на Запоріжжі.