Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Цього року запорізьких школярів переведуть на очне навчання: що відомо

Цього року запорізьких школярів переведуть на очне навчання: що відомо

Цього року запорізьких школярів переведуть на очне навчання: що відомо

Ілюстративне фото

У прифронтовому Запоріжжі вже цього року планують перевести школярів на очне навчання. Проте на сьогодні не у всіх школах є укриття, які відповідають вимогам. Тож підготувати укриття у всіх школах планується до 1 вересня 2024 року.

Про те, як у Запоріжжі будуть відновляти очне навчання, журналістам Inform.zp.ua розповів голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

«Очне навчання дітям дуже потрібне. Онлайн освіта гірша, аніж навчання у школі. Коли дитина вчиться онлайн, вона знаходиться лише вдома, до того ж, дитині потрібна поряд доросла людина, яка б сиділа разом під час уроків. Але ми виступаємо лише за безпечне навчання дітей», – відзначив Іван Федоров.

Іван Федоров
Фото Inform.zp.ua

Навчання у школах обласного центру планують поновити з нового навчального року – 1 вересня.

«Друге питання — чи можемо ми ризикувати життям наших дітей і вести їх до шкіл, які точно не підготовлені? Відповідь — точно ні. Тому необхідно підготувати всі укриття у школах до 1 вересня. Це реально зробити», – наголосив Іван Федоров.

Наразі в ЗОВА планують провести перевірки всіх сховищ у закладах освіти, і визначити, які з них точно підходять для того, щоб прийняти дітей.

«Змішана форма навчання — перспектива цього навчального року. Я сподіваюся, що вже найближчим тижнями ми зможемо суттєво змінити ситуацію з навчанням школярів у Запоріжжі», – підкреслив голова ЗОВА.

Іван Федоров
Фото Inform.zp.ua

Також у Запоріжжі планують побудувати нові підземні навчальні заклади.

«На території Запоріжжя ми будемо також впроваджувати інноваційні проєкти щодо будівництва безпечних шкіл нового покоління. Найближчими тижнями ми презентуємо, як це буде виглядати», – запевнив Іван Федоров.

Нагадаємо, після звістки, що новим очільником Запорізької обласної військової адміністрації обрано міського голову Мелітополя Івана Федорова, з’явились різні чутки та погляди з цього приводу. Деякі запоріжці висловили думку, що «Федоров здасть Запоріжжя так само, як Мелітополь».