Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запоріжжі не відбудовано жодної багатоповерхівки: що пропонує влада

У Запоріжжі не відбудовано жодної багатоповерхівки: що пропонує влада

У Запоріжжі не відбудовано жодної багатоповерхівки: що пропонує влада

Фото Inform.zp.ua

У Запоріжжі ще не відбудований жоден багатоповерховий житловий будинок, пошкоджений у результаті обстрілів армії РФ. Понад року мешканці не можуть повернутися додому.

Про це під час пресконференції розповів голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

“Процес відбудови складно оцінити, бо немає результатів. На сьогодні, жоден зруйнований багатоповерховий будинок, який знаходиться в Запоріжжі, не відбудовано. Мешканці не можуть вселитися в квартири”, – відзначив Іван Федоров.

Терміни відбудови будинків вже кілька разів переносилися.

« Вже наступного тижня ми зробимо об’їзд всіх постраждалих внаслідок обстрілу будинків і подивимось на реальність чи нереальність виконання термінів відбудови”, – наголосив Іван Федоров.

Також обласна адміністрація відпрацьовувала варіанти альтернативних рішень для забезпечення людей житлом.

“Мешканці, чиї квартири повністю зруйновані, хочуть квартиру. На мою думку, якщо ми спільно з міською владою зможемо запропонувати житло в найкоротший термін, або гроші на житло, то це буде одна з найкращих альтернатив. Ми, наприклад, розглядали питання по одному із зруйнованих будинків, по якому ще не обрано підрядника, не розпочаті роботи, а руйнування було понад рік тому. Друга половина будинку, яка не зруйнована, – в аварійному стані. У найкоротший термін ми маємо вирішити, яким чином мешканці могли б придбати квартири, або ми б могли їм придбати і таким чином закрити питання. Маємо давати право вибору людям”, – вважає Іван Федоров.

Нагадаємо, після звістки, що новим очільником Запорізької обласної військової адміністрації обрано міського голову Мелітополя Івана Федорова, з’явились різні чутки та погляди з цього приводу. Деякі запоріжці висловили думку, що «Федоров здасть Запоріжжя так само, як Мелітополь».