Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Колаборант із Запорізької області намагався втекти з країни (ФОТО)

Колаборант із Запорізької області намагався втекти з країни (ФОТО)

Колаборант із Запорізької області намагався втекти з країни (ФОТО)

Фото: СБУ

Житель Запорізької області допомагав окупантам ув’язнювати українців на тимчасово окупованих територіях регіону. СБУ та Нацполіція затримали колаборанта у Львові, де він намагався втекти з країни.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Правоохоронці затримали чоловіка, який входив до складу окупаційного “мвс рф” на окупованих територіях Запоріжжя. Колаборант брав участь в ув’язненні місцевих учасників руху опору.

Слідство встановило, що фігурантом є мешканець Василівського району. Він у червні 2022 року вступив до рядів окупаційного правоохоронного органу.

Колаборанта також включили до складу “каральних загонів”, які викрадали місцевих жителів прямо посеред вулиці або з власних осель. За даними слідства, людей відвозили до російських катівень, де піддавали жорстоким тортурам.

Крім того фігуранта залучали до охорони окупаційних “виборчкомів” під час проведення псевдореферендуму.

Однак наприкінці 2023 року чоловік виїхав до Львова як внутрішньо переміщена особа. У місті фігурант оселився у своїх родичів і готувався нелегально перетнути кордон до країн ЄС.

Контррозвідники СБУ затримали чоловіка. Наразі він перебуває під вартою. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.


Нагадаємо, що 24-річний мешканець Запорізької області намагався вдруге виїхати з України. Його та ще одного чоловіка виявили прикордонники через дрон з тепловізором біля державного кордону.