Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Голова ЗОВА: «Ситуація на ЗАЕС більш напружена, чим раніше, працівників не пускають без паспортів РФ»

Голова ЗОВА: «Ситуація на ЗАЕС більш напружена, чим раніше, працівників не пускають без паспортів РФ»

Голова ЗОВА: «Ситуація на ЗАЕС більш напружена, чим раніше, працівників не пускають без паспортів РФ»

Фото Inform.zp.ua

На окупованій російськими військовими Запорізькій атомній електростанції працює недостатня кількість спеціалістів. Окупанти відмовляються допускати робітників без паспортів РФ. Ситуація на ЗАЕС більш напружена, чим раніше.

Про це заявив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров під час прессконференції.

Як відзначив Іван Федоров, на початку лютого 2024 росіяни не допустили до виконання обов’язків на ЗАЕС близько 120 працівників станції. Пов’язано це з тим, що співробітники не захотіли отримати російське громадянство та паспорти.

Іван Федоров
Фото Inform.zp.ua

За словами Івана Федорова, кількість фахівців, яка працює на ЗАЕС, вже критично недостатня. Така ситуація є вкрай небезпечною.

Недостатній технічний догляд за станцією може стати причиною аварії.

«Щонайменше вісім разів Запорізька атомна електростанція повністю залишалась без електроживлення. Ми розуміємо, що це аварійно небезпечно. Чим менше буде кількість людей контролювати цей технологічний процес, тим більшою буде небезпека», – зазначив голова Запорізької ОВА.

Іван Федоров висловив сподівання, що завдяки допомозі міжнародних органів та МАГАТЕ вдасться контролювати і убезпечувати ситуацію на атомній електростанції.

Нагадаємо, генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Маріано Гроссі відвідав окуповану Запорізьку АЕС. Він оцінив ситуацію на станції.