Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » “Хочуть відновити контроль над Роботиним”: військовий розповів про плани окупантів на Запорізькому напрямку

“Хочуть відновити контроль над Роботиним”: військовий розповів про плани окупантів на Запорізькому напрямку

“Хочуть відновити контроль над Роботиним”: військовий розповів про плани окупантів на Запорізькому напрямку

Фото: МВД

На Запорізькому напрямку Сили оборони України відбивають атаки росіян в районі Роботиного. Адже окупанти прагнуть відновити контроль над населеним пунктом.

Про це повідомив боєць “Легіону Свободи” Костянтин Денисов в ефірі телеканалу “Еспресо”.

“Росіяни намагаються відновити вогневий контроль над Роботиним, і надалі повернути контроль над цим населеним пунктом. На жаль, від нього залишилася тільки назва й обгорілі стіни цивільних будинків. На момент повномасштабного вторгнення в цьому населеному пункті мешкало близько 500 жителів. Замінувавши все у три ряди за 2022-2023 рік, натикавши купу техніки, маючи перевагу в повітрі, вони все одно втратили над ним контроль. Окупанти дуже хочуть його повернути, але в них нічого не виходить”, – сказав Денисов.

Він також додав, що за останні два місяці окупанти повернулися до тактики “випаленої землі”, застосовуючи “Сонцепеки”.

Як писав раніше Inform.zp.ua, днями в Роботине приїжджав президент України Володимир Зеленський. Він відвідав передові позиції українських захисників. Також Президент провів нараду щодо безпекової ситуації в Запорізькій області.