Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Культура » Стало відомо, скільки закладів культури в Запорізькій області постраждало через війну

Стало відомо, скільки закладів культури в Запорізькій області постраждало через війну

Стало відомо, скільки закладів культури в Запорізькій області постраждало через війну

Після ракетного удару. Фото: FB/Olesia Mykhailenko

Під російські обстріли часто потрапляють об’єкти культурної інфраструктури. В Україні пошкоджені або зруйновані 1938 будівель. В Запорізькій області також є значна частина руйнувань.

Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики України.

Найбільших втрат і збитків культурна інфраструктура зазнала у Донецькій, Харківській, Херсонській, Київській та м. Києві, Миколаївській, Луганській та Запорізькій областях.

Загалом постраждали:

клубні заклади – 929;

бібліотеки – 689;       

заклади мистецької освіти – 154;                  
музеї та галереї – 113;

театри, кінотеатри та філармонії – 38;

парки, зоопарки, заповідники – 12;

цирки – 3.

Руйнувань зазнали клубні заклади, бібліотеки, музеї, театри, філармонії та заклади мистецької освіти на території Запорізької області. Там пошкоджено 36% від всіх закладів.

“Станом на кінець січня 2024 року майже вся територія Луганської та значні частини територій Запорізької, Донецької та Херсонської областей досі перебувають у тимчасовій окупації, що унеможливлює обрахунок точної кількості об’єктів культурної інфраструктури, що постраждали в ході бойових дій та окупації”, – зазначили в міністерстві.